Sedapkan Hati?

10:03:00 AM

salam semua

nak sedap sedap kan….yang tak sedap? nak buang?…tak boleh tak boleh…

ayat pemula ntah pape…ntah…ada terfikir tak? apa yang kita buat, bukan semua boleh terima…mungkin ada yang tak terima, ada yang menolak….ada terfikir tak?

in case sekarang bila orang nak mengutuk kita tiba-tiba, padahal kita tak buat apa-apa pun…orang yang selama ni elok jer dengan kita tapi tetiba nak bagi ayat power best punya! a.k.a mengutuk….derrr~~

ke memang ada yang mengumpat di belakang kita? menjual nama kita? berkata buruk mengenai kita pada orang lain menyebabkan orang lain pandang serong pada kita?…padahal orang lain tu tak berapa kenal pun kita ni macam mana…at last, redah jer mengutuk…tanpa usul periksa dulu…

kalau tak kenal orang tu macam mana, takat dengar dari mulut orang yang belum tentu boleh percaya, baik ignore jer…daripada cari dosa free…diri sendiri tanggung kat akhirat nanti….bengang dengan manusia yang suka jaja nama orang dan orang yang dengar cerita pun macam hareemm gak sebab terima bulat-bulat…kalau yang cerita tu kawan baik sendiri pun, periksa dulu la sahih ke tak….ni main redah je sokong~

macam diri tu da angel sangat boleh nak menjaja nama orang…..

IMG_5022

kalau IQ kena macam tu? orang tu memang kena aim ler, tapi IQ ni tak ada la kejam mana….dendam tu sekejap, lama-lama hilang macam tu jer…sebab IQ malas nak ambik pusing orang macam ni…dia buat kat IQ…dia terima sendiri kat akhirat nanti….warning ke nih? LEBIH KURANG LA KOT~ haha!

end of this topic! chiow~

bye!

*** sedapkan hati…buat baik jer, nanti dia akan malu sendiri~

You Might Also Like

5 025 Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. ala... besa la tu IQ. org rmai xske ble kite atas sket dia... nm pon manusia. hee...

    yg penting we do take care of ur self dl kn.. ngan org keliling kte la.. heee

    ReplyDelete
  2. biasa ah.... rambut sama hitam... ketiak lain2...
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  3. betol...manusia itu sama, hatinya lain-lain~

    ReplyDelete
  4. lalalaaa. candid betul kak iq ni. whoaa!

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers