Latihan Industri Itu Adalah Latihan Praktikal

11:51:00 AM

salam semua!

semester pertama sesi 2011/2012 hampir tamat…final exam pun tinggal beberapa paper lagi…masih kepala serabut sebab masih ada killer paper yang masih belum lepas ditembak…heee~

sebut pasal Latihan Industri [ni budak UTM je panggil] atau senang dipanggil sebagai Latihan Praktikal adalah masanya untuk melatih diri sebelum masuk ke alam pekerjaan….adess…macam skema plak la rasa~ senang cerita, korang pun tahu sendiri la kan…

IQ akan berpraktikal bermula 18 Jun hingga 7 September 2012…bermakna 3 bulan praktikal…tempat untuk praktikal masih dicari…dan baru tadi roomate IQ suggest kan kat IQ untuk cari tempat praktikal nih kat JOBSTREET.COM.MY. senang, just submit resume dan tunggu reply….kita boleh mohon banyak tapi kalau semua tempat kita dapat, kena la maklumkan kat diaorang….

kenapa IQ cari tempat nak praktikal di tempat orang nak cari kerja? Jobstreet nih ada jugak tawarkan untuk latihan industri…ianya perlukan resume…so, siapkan resume anda kalau nak cari tempat praktikal di JObstreet~

pada sesiapa yang ada cadangan tempat untuk IQ praktikal, boleh la drop maklumat syarikat dekat bawah…IQ berada di bidang Kejuruteraan Awam, dan IQ lebih kepada bidang Construction/Structure/Highway/Traffic…kalau boleh syarikat di sekitar Kuantan diperlukan sebab dekat dengan rumah~~ .ini just inisiatif kepada sesiapa yang singgah blog IQ ni sahaja….=)

k…mahu study Theory, paper next Tuesday tapi habes paper Theory, paper yang lain-lain da dekat-dekat…memang pffftt~~

k bai!

*** kepada Nadirah Farhana, selamat berpraktikal di sekolah semester hadapan!

You Might Also Like

6 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. seronok la dah praktikal wo.
    oh boleh eh cari company praktikal kat job street? ooo..


    haa kak, utem dah start final exam dh pun. hekhek.
    sy amik mekanikal design je kat utem. tak mampu nk ke utm. sobs.

    good luck utk paper structure :0

    ReplyDelete
  2. praktikal pertengahan tahun la kura....

    rasanya mampu aje nak masuk utm tu...lelaki la senang, lagipun lepasan matrik kan...=)

    tenkiu!

    ReplyDelete
  3. selamat berpraktikal laa ek nanti.nape nak kat kuantan?umah kat kuantan ke?saye pun kat kuantan gak ni,hehehe....

    ReplyDelete
  4. huhu, nama pun tinggal di kuantan kan...=)

    ReplyDelete
  5. sem depan nad praktikal..
    xde kat UTM..
    agak2 rindu kat Nad x?????
    heeeeeeee~

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers