sErOnOk dApAt MalWaRe

3:37:00 PM

dari tengahari hingga la saat nih, jap lagi nak pergi kelas plak…adoi~ pening…sebab apa? pasal MALWARE tu la…

masuk kali ketiga diserang Malware, dua kali sebelum ni semua melibatkan kawan-kawan blogger tapi kali ni malware dari site lain….ni semua disebabkan gambar yang IQ copy dari internet…silap langkah, malware gak sangkut….

IQ nak mintak bantuan kawan-kawan blogger tapi nampaknya dorang sibuk….so, IQ cari jalan penyelesaian sendiri la jawabnya…hasilnya? TADAAA…kalau tak ada jalan penyelesaiannya, korang pun tak boleh la nak masuk blog ni kan kan kan??

so, cara paling mudah, kalau korang tak tau link yang dikatakan membawa malware kat blog korang tu kat mana, just buka blog korang guna IE ke, Mozilla ke…sebab browser-browser ni je yang tak detect malware macam google chrome….so, jadinya…bila da buka blog korang, right click dan pilih VIEW PAGE SOURCE… dari situ tekan CTRL F…then, letakkan link yang bawa virus malware tu….dari situ, kita akan tahu malware tu berada di mana, then…cariiikkk!!….heeeee…senang kan kan kan?

ok…selesai…bley senyum sampai ke telinga…. chill!!!

bai!

 

*** kali ke-3 kena malware baru tawu solution solve malware nih…adoi laaa…

You Might Also Like

3 025 Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. alhamdulillah..betul gak kan..xterfikir sblm ni nk gune IE or FF..thanks for the info! :D

    ReplyDelete
  2. Kalau gambar tu, seeloknya jangan buat direct link dari apa2 site. Better save gambar tu, dan re-upload kat posting kita atau apa2.. one more, kalau direct link ni kadang2 si owner gambar tak suka sebab nanti site diorang berat.

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers