PeNuTuP bOtOl MiNeRaL Tu PeNtInG!

1:11:00 AM

selamat malam semua…eh…betul ke? salah salah…selamat tengah malam semua…

malas nak cakap panjang, just straight to the point….selama ni kan korang tahu tak penutup botol tu penting? penting kenapanya? kan? PENUTUP BOTOL MINERAL TU PENTING UNTUK TAHU JENIS AIR DALAM BOTOL TERSEBUT….haaa…paham? tak paham lagi…..?

botol

nampak tak beza botol air tu? [abaikan kemalasan IQ nak crop gambar botol dengan lebih elok]…perkara ni selalu dibangkitkan oleh roomate IQ, dia selalu berpesan…

“kalau nak beli air mineral, beli air yang berpenutup  biru”

sebab apa? cuba korang cari botol-botol air mineral yang berpenutup biru, dan tengok sumber airnya mesti dari air bawah tanah, iaitu memang semulajadi dan asli….mempunyai kandungan oksigen yang tinggi untuk badan kita….dan elok minum kalau time ngantuk, bai oksigen lebih…

kenapa pulak dengan botol mineral yang berpenutup putih? baru-baru IQ dahaga sangat masa shopping kat satu pasaraya kat sekitar UTM nih, so…beli la air mineral berpenutup putih, sebelum ni da di’amaran’kan oleh roomate IQ tapi IQ tetap beli sebabnya dahaga sangat…so, just beli….sebelum beli, ada dua jenis air mineral yang berbeza…satu, distilled drinking water, dan satu lagi, air mineral dari hasil filteration….so, korang faham sekarang? IQ beli yang distilled water tu, sebab da tak ada pilihan yang lagi baik…

kawan IQ ada cakap jugak, distilled water nih, tak ada kebaikan bila kita minum…sebab ianya dari proses penyulingan, tiada kandungan oksigen kerana ianya berasal dari wap air…so, kalau mengantuk, jangan la minum distilled water, tak ada kesan!

“ botol berpenutup hijau lak macam mana?”

pikir sendiri.

bye!

 

*** air dari proses filteration, agak-agak korang nak ke minum air tu? mungkin korang nak sebab korang tak tahu macam mana air diproses, kalau IQ….heee..darurat tu belakang kira, air sungai pun telan!

You Might Also Like

6 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. baru tau... thanks for the info.. =)

    ReplyDelete
  2. wahh kakak mengkaji . bagus2 . terima kasih . kalau warne pepel ? ribena ? haha kbai

    ReplyDelete
  3. pentutup hijau,contohnya seperti air mineral spritzer.

    selalunya aku minum air spritzer ni rasa dia sedap sikit,payau payau.

    dan bagus minum bila ko rasa badan panas.macam air cap badak jugak la.

    ReplyDelete
  4. beli air mineral tutup warna pink la kak.

    alla fonte gituuu hahha

    ReplyDelete
  5. haa yep..kalau distilled masih ok..kalau filtered tu kne jage jugak..kadang2 dia filtered air paip..air paip tu pn sebenarnye dah ditapis..

    ReplyDelete
  6. @aisya
    =) welcome!

    @Saddila
    bukan mengkaji mna sangat dik, just info dari kawan jugak..=)

    @sembang kemas
    bdan pnas mnum air cap badak pn xjdi ape gak SK...

    @kura
    alla fonte penutup warna pink ke? bukan biru ek?

    @misyamissyou
    kalau air filter/distilled mcm xde khasiat sgt kan? sbb kndungan oksigen tu pntig utk bdan kiter...

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers