TrAfFiC!!!

10:23:00 PM

salam semua…

huh~ IQ sekarang bukan nak berkata pasal traffic blog ke ape…yer~ IQ tahu traffic blog IQ nih memang tak selalunya jem…pernah ke jem? ntah~ tak pernah kot, melainkan kalau IQ buat contest ke, GA ke…baru la traffic kaw-kaw jem…haha!

IQ nak cakap pasal esok IQ ada test! test untuk subjek TRAFFIC ENGINEERING…haaaa~ baru paham kan kenapa IQ tulis tajuk entry nih macam tuu…subjek nih just 2 jam kredit…dan dalam seminggu cuma satu kelas selama dua jam untuk kelas nih….buku modul untuk subjek nih memang nipis tapi……IQ susah gila nak paham!!! adesss~~

blog-traffic

subjek nih kesinambungan selepas subjek HIGHWAY ENGINEERING…masa subjek highway, belajar buat jalan…untuk traffic ni mostly pasal traffic la kan…pasal penggunaan jalan…arghhh~ susah jugak nak paham subjek nih, macam subjek highway jugak…mungkin nampak macam senang, tapi bila nak jawab test mesti terkial-kial…adesss~ banyak sangat fakta kena ingat~

Lecturer cakap, untuk test esok total markah 40 markah, iaitu 20 markah untuk pengiraan, dan 20 markah untuk fakta/auta…adess~ yang pengiraan tu terkial-kial…yang fakta/auta da macam fail je, sebab IQ memang malas nak mengingat fakta-fakta nih…semuanya auta jadinya nanti~ adoooyai!

tapi IQ tertarik dengan kata-kata lecturer traffic IQ nih masa permulaan kelas tadi…

“kalau dapat 4.0 flat tapi tak boleh nak buat kerja, tak ada guna jugak! tapi kalau just dapat 2.0 something, tapi boleh buat kerja dengan bagus, yang tu banyak syarikat nak cari!!”
– lecturer Traffic Engineering

macam menarik kan? yelah, tapi kan…sebelum nak dapat kerja, mesti orang akan tengok pointer nak cari pekerja baru, lepas tu baru dapat tengok orang tu ber’skill’ atau tidak…kan? susah nak cari yang mencari kelebihan kemahiran yang tinggi sebab kemahiran orang tak nampak…result bagus orang nampak laa…kan kan kan???

so, as conclusion! belajar la bersungguh-sungguh! capai pointer yang bagus! yeaaahh~~~ [ini motivasi untuk IQ…sebab sekarang IQ tengah study tapi tak masuk-masuk plak dalam kepala nih…haihhhhh~~]

sekian~

*** malam ni tidur lewat yer sayang IQ…banyak lagi kena cover, walaupun satu chapter je masuk dalam test besok….ceit!!! haha~

You Might Also Like

6 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. klu 2 pointer tp teruk jugak cm ner..huhuuuu

    ReplyDelete
  2. uit...study2...sempat lg updte...ggrr...heeeee

    ReplyDelete
  3. @paan kowt
    dua pointer somthing ok what..tpi jgn 2.5 below~ ssh nk dpt kerja nanti~~

    @NadiRah
    hehehehe~~~ bese la nad...tangan ni gatal nak menaip!

    ReplyDelete
  4. chayok2!
    insyaAllah mesti bole punye
    usaha2

    ReplyDelete
  5. gud luck babe!

    nurul pon ade test jugak test minggu depan. gile taf subjek tu.. wuwuwuu

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers