MaLwArE

3:36:00 PM

buka blog pagi-pagi macam biasa, dua tab di google chrome mesti IQ buka facebook dan blog…

dan pagi ni buka….tetiba? crop!

MALWARE DETECTED!

macam hape ntah gak la pagi tadi…dulu pernah jadi macam ni…masa tu blog Wan Darimi kena…masa tu, buang link blog da ilang malware kat blog IQ nih….tapi bila apply step yang sama pagi tadi, tak menjadi!! kenapa? sebab tuan blog rajen mengomen blog IQ ni…Wan D tak pernah komen kat blog IQ nih, so…buang link da selamat…kali ni, buang ape jua link pun tetap ada malware tuh…

NASEB!

puas godek-godek web yang bagi tutorial yang buang malware…tak menjadi jugak la gamaknya…frust ada jugak la~~ bermacam-macam cara, sampai nak kena verify blog kejadahnya la kan…termasuk la buang widget macam energy saver dan jugak traffic source…dan ada satu masa kat googlewebmaster…memang complicated! nak upload HTML files kat blog la plak…yang tu sampai sekarang tak reti-reti….

at last, biorkan aje…sebab tuan blog yang kena malware cakap da buang sumber yang bagi malware kat blog dia…so, IQ just ignore tapi berharap masalah malware beransur pulih…IQ out pergi meeting program…

balik bilik…then? YEAAAHHH!!!! blog da berfungsi seperti sedia kala…macam mana caranya? tanya tuan blog UZAIR SUHUD la yer…amacam uzair? ok da kan? heeee~~~

ok la…SEE YA!

*** nanti IQ letak link blog balik dalam bloglist yer uzair!!! heee~~

You Might Also Like

8 025 Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. wah,..!! pasni,.klu aku de mslh pasal malware jadah ni,.leh terus tnyer ko,. hahaha

    ReplyDelete
  2. susah jugak kalau cik malware tu menyerang kan??

    ReplyDelete
  3. @~Princess Nasuha~

    ishh, ko jangan tanya aku, tanya la si uzair tu...kan kan kan?

    ReplyDelete
  4. @ice cream

    aah, cik malware tu tinggalkan buah tangan plak kan

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers