HyE kOrAnG~

12:11:00 AM

salam semua!

haha! macam sengal je…actually, IQ da meroyan selama 5 hari sebab tak dapat nak update blog nih! hari tu ada la sekali kan sebab IQ buka dan taip entry guna laptop kawan IQ….apa masalah laptop sebenarnya? tengok entry sebelum nih…malas da IQ nak letak link da kat sini…hek3~ [scroll ke bawah pliz]

haaa…da tau? bagus la da tau~ apa jalan penyelesaian yang IQ da buat untuk dapat meng’online’kan diri ni balik? mengeluh beribu kali baru dapat selesaikan…haihhhh~~

then, IQ terjumpa nombor untuk format laptop atau repair laptop ni kat satu flyer yang da lama IQ simpan…padahal ada lagi nombor lain tapi mungkin kerana faktor kewangan IQ elak yang bayarannya mahal…so, pilih satu nombor…mesej…dan cakap laptop tak boleh connect internet…

tengahari semalam dia datang ambik laptop nih…dan maghrib semalam, [selepas gathering UTM bloggers] isteri dia hantar….bayarannya bagi IQ agak mahal sebab IQ tahu laptop IQ tak ada la rosak mana tapi tak per la, da dia ambik dan hantar…so, biarkan aje…tapi….bila da ON laptop…tak dapat nak online jugak….masalah lagi~~

pagi tadi datang ambik lagi, tak sampai sejam da hantar balik, katanya ‘boleh je online’ tapi bila da ON tetap masalah yang sama…IQ pun da pening fikir…sampai la tengahari tadi, IQ berchat dengan senior IQ…IQ tahu senior IQ ni pandai dalam komputer…nama pun da peringkat master dalam bidang komputer…so, ngadu kat dia…sebelum tu da ngadu tapi just ignore sebab mungkin dia busy…tapi at last, dia tolong jugak….

dan akhirnya…laptop ini hidup kembali dengan internet!!! kalau senior IQ dapat tolong dari awal memang tak payah nak bayar repair awal-awal tu….da hilang beberapa belas ringgit…huuu~~ naseb la…

anyway thanks to abang zizul…abang zizul selalu bukak blog ni dulu dan mungkin sekarang da tak bukak kot, tak per la kan nak show off nama dia kat sini….tak kena marah pun…ngeh3…naseb baek IQ baik sebab tak letak backlink profile FB dia kat sini…kalau tak, tetiba je nak penuh friend request dia jap lagi…tak boleh kacau! tengah darah manis….hehe~

okeh la, penyedap jari jemari selepas 5 hari menyepi….anyway, selamat kembali IQ~ [tenkiu tenkiu]

sekian.

*** rindu IQ tak? rindu la tuuuu~

You Might Also Like

4 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. aku pn jdi mcm tu gak bila balik kt utm.. g kedai pn mcm hampeh...tgok2 aku punyer setting juz connect tuk broadband n streamyx... n skunk dh okey..

    ReplyDelete
  2. @NadiRah
    hye dak kecik!

    @iela_fadila alias
    heeee....kan? hehe...rndu iela jugak!

    @noor arfah
    kan? tapi tak per l...nak wat cmne...huuu~

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers