bOlA oH bOlA~

10:50:00 AM

salam semua…

semalam da selamat piala malaysia berlangsung…yeaaahhh~~ negeri kesayangan IQ iaitu Terengganu KALAH dengan negeri sembilan semalam…1-2 tu….at least ada satu gol~ memadai la…..kan….tapi….

pagi ni IQ tengok berbagai mood dan ragam para penyokong….mungkin fanatik ke apa tak tau la kan…ada yang sedih, ada yang kecewa…dan ada yang redha…yang redha tu yang terbaik bro! serius!

kenapa redha tu terbaik? ye ar, bukan korang pun main, diaorang yang main, bukan diaorang nak kalah tapi keadaan da macam tu….tak perlu la nak kecewa bagai la kan…adat permainan la…dan pagi ni IQ pun tengok banyak link cerita pasal bola malam tadi nih….antaranya…

PENYOKONG N9 DIBELASAH KERANA MEMBAKAR BENDERA TERENGGANU…IQ malas nak letak link sebab bila IQ baca komen semua, macam berita tu salah….anyway, memang ada la gambar penyokong N9 terbaring…ntah kenapa….pemilik gambar cakap berita tak benar…tapi yang penting komen-komen kat bawah tu….masa IQ baca memang agak menyirap la kan…sebab ada pihak yang mengata orang pantai timur tak ada adap biarpun negeri kuat agama….

statement kalau nak buat kalau BOLEH jangan sampai naikkan darah orang, tak ada adap la…macam-macam!! kalau korang nak tau, semua negeri sama jer! kalau da minat bola, semua jadi fanatik, semua nak gaduh-gaduh….kan?

contoh senang la IQ bagi, benda ni berlaku depan mata IQ sendiri…berlaku di sebuah restoren terkemuka kat JB nih dan paling best nak tengok bola la senang….masa tu MAN U dengan ARSENAL…haaa..korang ingat? masa tu result dia 1-1…so, fair…tapi berlaku jugak pergaduhan…kenapa? sebab FANATIK….disebabkan penyokong MAN U bengang penyokong ARSENAL buka baju masa ARSENAL menjaringkan gol penalti tu, penyokong MAN U MENGHALAU penyokong ARSENAL yang buka baju tu apabila MAN U berjaya jaringkan gol penyamaan….see! lagi teruk bila ko kena halau depan berpuluhan orang kat restoren tu….yang paling kesian, disebabkan kena halau serta merta, handphone penyokong ARSENAL tu hilang…mana hilang? pandai-pandai sendiri fikir….

so, tak payah banyak cerita, kalau da fanatik, korang sanggup bertumbuk bagai, kalau menentang puak yang menindas umat Islam ada ke macam tu? tak ada IQ rasakan…kalau ada, hanya segelintir….kalau ada pun, main taip je…berjuanglah! berjuanglah demi agama tapi tindakan? TAK ADA!

JUST THAT~ puas IQ menaip….nak study plak….apa pun IQ tetap sokong mana-mana yang IQ rasakan bagus untuk disokong…no gaduh-gaduh…peace no war! yeaaahhhh~~

sekian….

*** bola tetap bola bang, bakar-bakar, gaduh-gaduh tak mo ek…no no no! hek3~

You Might Also Like

5 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. tak suke pyokong fanatik..huhu..kan kita ttp stu msia..hmm

    ReplyDelete
  2. gilew fanatik tuh sampai main2 halau, ntah pape jew...


    fanatik sekadar menjerit2 sudah r, neh nk ksik halau2, neh yg x phm...

    oh em jay!!!!!

    ReplyDelete
  3. @acheeqa farhana
    kan? fanatik yang teramat sangat pun tak guna, bukan diaorang boleh dengar pun kita bergduh pasal dorang.... malaysia! satu malaysia!

    @shahsyaz
    kan? IQ pun paling fanatik pun just jerit-jerit sampai ilang sore...erkkk~~ hehe~

    ReplyDelete
  4. aku tak tengok sbb bukan kedah yg main.. sekian bubye... ahahaha

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers