cUtI oH cUtI! = kEnDuRi + bLa bLa bLa

9:04:00 AM

salam kepada semua…..haha! rindu IQ ke?? haaa…mesti korang rindu kan? alaaa, cakap je, tak payah nak memalu….IQ tau korang rindu IQ sangat-sangat kan? terutama si sembang kemas tu, bila IQ online je ada je dier meng’komen’….kan kan kan? hahahhaa!!! ok…meh redakan rindu korang dengan melihat IQ pada waktu cuti ini~ eceh….bajet la orang nak tengok ko sangat IQ!

sepanjang cuti ni, apa korang buat? IQ nak tanya korang dulu la kan? IQ ?? bosan giler sebab tangan ni tak menaip begitu lama tau taK????? tapi macam mana IQ boleh online plak nih? haaa..sekarang IQ berada kat rumah kakak IQ di triang nih….tiga hari kat sini sebab ummi dan adik-adik nak tengok cucu/anak buah kesayangan dorang…so, IQ berada di sini dan akan pulang ke Terengganu semula pada lusa hari, sekejap je sebab adik perempuan IQ tu da kena balik kampus dier pada hari ahad nanti…terpaksa laa~~

okeh, IQ buat entry kali ni sebab nak tulis macam-macam…claim balik cerita yang tak kesampaian nak tulis dan publish…sian kan IQ? kalu sian, sila bagi IQ tenet! pasti korang tak rindu IQ sangat lepas ni….haha! ok, balik pada cerita sebenar….baru-baru ni kawan sekelas IQ kat UTM tu kahwin….alaaa, yang IQ tulis ari tu….tak baca??? klik kat sini! heee~ IQ bawak family IQ pergi disebabkan IQ masih belum berkeluarga…haha! sila tatap gambar di bawah yer~~

DSC03177copyDSC03181copy
IQ bersama si pengantin sehari…farahin~~ masa ni tak bersanding lagi dan IQ tak stay sampai dia bersanding sebab ada urusan laen..~
DSC03179copyDSC03180copy
kiri : ummi dengan farahin, kanan : adik perempuan dengan farahin
[dorang macam da lama kenal kan? bergambar sakan!]
DSC03182copyDSC03186copy
kiri : nak gak bergambar berlatarbelakangkan pelamin…tapi tak nampak sangat pun~ aiyaa~
kanan : makan time! erkkk? nampak IQ kuat makan ke?
DSC03185copy
bab makan memang superb! makan jangan tak makan~
DSC03188copy
bukan IQ nak sangat bergambar, kalau bukan adik IQ suruh possing, da lame IQ berlalu dari lauk ayam tu..haha!
DSC03189copy
kena possing lagi…tema kahwin farahin : merah putih…cantek!
DSC03190copy
makanan dorang best, sampai adik IQ tambah nasik lagi…adik IQ ni da la susah nak makan tapi kalau da makan banyak, tandanya makanan tu sedap!!

tahniah buat farahin dan pasangan…semoga berkekalan hingga ke akhirnya….moga dapat melayari rumah tangga yang dibina dengan bahagia dan tabah! amin ya robbalaalamin~

sellesai bab kenduri kahwin, program cuti sekolah adik-adik diteruskan dengan mengambil lesen kereta~ jangan gelakkan IQ yang tak ada lesen ni lagi…naseb baek la kan PAMA nak sponsor~ kalau nak kena buat sendiri lak macam mana? haaa..kira beruntung la abah sendiri nak sponsor kan? heee…da lulus ujian undang-undang hari ahad lepas…sekali ambik, terus lulus, Alhamdulillah~ next step…? kelas teori lak, minggu depan sambung~ yeaaahh!!

IQ ada pergi pesta buku pada hari kejadian lepas IQ lulus ujian undang-undang tu, bukan nak cerita IQ ni rajin baca buku, setakat novel tebal tamat baca dua hari tu biasa je kan bagi korang…IQ pergi usha-usha buku novel yang best jugak tapi disebabkan kekeringan poket...hajat yang diingini tersimpan kemas dalam hati je….hee~ dan IQ jalan-jalan cuci mata je la…

tapi bila sampai satu booth ni jadi giler la plak, booth-booth laen jadik giler jugak tapi ni luar biasa giler sebab penulis buku ada jugak~ excited bila dapat jumpa dengan kartunis majalah UJANG/MOY/APO? tu…tak semua kartunis ada masa tu…dua orang je, dapat la jugak ambik tandatangan kartunis Lengkuas dan Jakall….Lengkuas ni mesti korang da biasa dengar kan? kartunis untuk kartun Mat Despatch dalam Ujang tu, si Jakall ni plak kartunis baru…sebab kartunnya memang tak biasa kita lihat~ [IQ da lama tak baca Ujang sebenarnya…haha!]

copy1Jakall yang tak nak show muka dier, seriously, dua gambar denga dier asik buat mimik muka menyeramkan…hahahahah! nyway, thanks bro~
[gambar dengan Lengkuas tak ada sebab dia sibuk sign sana sini~]

nak tulis banyak lagi…tapi korang larat ke nak baca? okeh, tak payah baca, IQ just nak tempek gambar-gambar IQ bersama family IQ….tak ada description pun…dun worry!  =P

copy2
copy3copy4DSC03243
baju UTM blogger di mana-mana...rindu UTM bloggers!! korang pekabar?

anyway, IQ nak ucapkan…..

DSC03218

sekian.

***maaf kerana entry kali ni panjang..seperti yang diperkatakan, claim balik! hahahaha!
***berkaitan dengan entry yang sebelum ini, nanti IQ bagitahu caranya ok! si sembang kemas tu da tau jawapannya…tapi tanya IQ lagi.. =P [gurau je~]

You Might Also Like

2 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. jeles giler x dpt pegi wedding farahin! wuaaaaaaa

    ReplyDelete
  2. haaa~~ jangan jeles plak~ hehehehe~~ cun seyh farahin ari tu~

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers