uMmI IQ rInDu IQ!!

11:02:00 AM

salam semua….lama da tak menaip secara marathon…nak buat macam mana, sehari satu post je dapat buat…lepas nih, satu bulan satu post gamaknya IQ dapat buat….huhu…

IMG_2213IQ sekarang berada di rumah kakak IQ kat Bentong….actually, dekat Triang…sempadan Temerloh/Bentong…selama seminggu di sini sebab jadi baby sitter kepada Muhammad Rayyan Firdaus…memang fully jaga si Rayyan nih….merengek, menangis, semua IQ layan, cuma mandi dan basuh berak je tak sebab yang tu nenek dia buat….IQ tak biasa lagi sebab Rayyan baru nak genap sebulan pada esok hari…

tiap-tiap pagi, kat handphone Along mesti ada panggilan dari ummi kat Terengganu…tapi nak cakap dengan IQ…IQ tak dapat nak call ummi sebab kredit tak banyak…cuma bila ummi call Along, dapat la jugak IQ bercakap dengan ummi….ummi da mintak IQ balik awal, tak payah stay rumah Along lama-lama….ummi mintak IQ balik terengganu cepat-cepat…kalau boleh, sekarang mau IQ balik rumah…

jelas nampak ummi rindu IQ….IQ pun sama….kesian ummi, anak-anak perempuannya duduk jauh dari dia….yang tinggal hanyalah anak-anak teruna…anak teruna, nak diharap apa sangat…kan?

tak per, acik da nak balik lusa da nih…tunggu acik sampai kat kuala terengganu tu petang sabtu nanti….acik akan sampai sana jua….huuuu~ home sweet home bebeh~

ok la….next entry petang nanti kot….take care~

sekian.

 

*** IQ naik bas kat temerloh pagi sabtu nanti, ada sesape ada kat temerloh masa tu? heee~ [macam boleh jumpa….sembang kemas?]

You Might Also Like

9 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. jumpa aku?

    kah3..kan aku dah kata,kalau lalu highway,takpun lalu jalan kampung,kalau sebelah kanan ko nampak balai bomba maran,ko lambai la,aku ada kat situ.

    okey?

    kah3

    ReplyDelete
  2. saya2~~~kalau lalu hospital temerloh lambai2 la gak

    ReplyDelete
  3. SK~ aku naik bas dri tmerloh trus masuk highway laa..mcam mne nak masuk jalan kampung, ko pi mengadap highway laa..snang aku nmpk...haha!

    nab~ aku pun sme! heee~

    apel~ cess...mne de skandel~

    waniey~ ooo..ospitl tmerloh ek? blah mne tu ek?

    ReplyDelete
  4. uit anak teruna pon boleh diharap larh .. hehehe

    ReplyDelete
  5. Ish2..Anak teruna xmenyusahkan sangat..xperlu kena jaga sangat macam anak dara.

    ReplyDelete
  6. alif haris~ anak teruna mcam korang mmg la boleh diharap..sstgh je laa~~

    anyys~ ye2~~ saya balik la nih~~ hehe

    suhaimi~ alaa..anak dara sekarang tak macam anak dara dolu2 laa...anak2 dara sekarang lagi pandai jaga diri dari anak teruna

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers