kIsAh 1 LaKi + 3 BiNi mErOnGgEnG!! HaHa!!

11:42:00 AM

selamat pagi buat korang semua, pagi ni sepatutnya IQ da mulakan study untuk paper besok tapi masih mengadap laptop ni, dan jugak sekarang da menunjukkan jam 8:51 pagi dan IQ masih belum mandi…erkk? mandi awal la baru besh nak study kan? huhu

apa crita tajuk sebenarnya? kali ni entry IQ panjang sket…korang nak baca, korang baca…korang tak nak..sila berlalu dari blog IQ ni…IQ tak nak orang menyampah tengok/baca blog IQ…yelaa, IQ suka tulis-tulis perihal hidup IQ…IQ tak suka cerita pasal umum sangat..tak ceria beb!

ok, kita mula…pada 6 May tu besday wanie kan? then, family wanie pun datang, nak ambik barang wanie yang nak dibawa pulang…sekaligus membawa kemari durian yang melambak-melambak…serius!! IQ makan sepuas hati beb! puas sangat!! hahaha~~ termasuk jugak kawan-kawan IQ yang lain…terima kasih wanie dan family…heee~

IMG_8753
family wanie…semua adik beradiknya perempuan…kalau nak ngorat, adjust sendiri! haha!
IMG_8746
makan-makan durian..

seterusnya, planning da lama….rentetan dari kisah 1 laki + 3 bini hari itu, si laki pun nak keluar hang out @ meronggeng dengan 3 bini dia nih…haha! so, planning hampir dicancel disebabkan 1 orang bini dikatakan moody + ada masalah… [padahal ada planning laen! damn!] so, pergi meronggeng ke mana? haha! tak ke mana sangat…just pergi bukit indah, then beli makanan dan lepak kat mutiara rini….then, pergi karok selama sejam…then, pergi makan lagi….then??? last episod nanti IQ cerita lagi…jom layan gambar-gambar kami jap…kalau tak nak jangan scroll ke bawah~ lalaalalala~~

IMG_8812
driver kami pada hari berkenaan~ husband kan? haha!
IMG_8802
farah jumpa kereta kegemaran dia…tengok!! teringin nak sentuh..akhirnya impian tercapai~
IMG_8806IMG_8816
gambar kiri : di bukit indah.. [gambar tak banyak kat sini sebab : dilarang ambik gambar…aha!!]
gambar kanan : tujuan farah nak sangat pergi bukit indah, sebab nak beli sunglasses ni..perghhh~~ impian tercapai lagi!
IMG_8819IMG_8834
gambar kiri : sampai di mutiara rini….ambik view sket..okeh..model~
gambar kanan : sebelum makan, sila peace! ok..terima kasih
IMG_8827
makanan pada petang itu….lapor lapor! kami mau makan!
IMG_8841IMG_8844
gambar kiri : boleh jadi model kfc tak agaknya? weeee~~
gambar kanan : muka orang nak membuli orang yang lemah! haha~~
IMG_8845
muka yang baju pink tu da pelahap sangat daaa…ambe lapor~
IMG_8847
ayam oh ayam…kenapa engkau sedap? macam mana aku tak sedap, memang da kerja aku…haha!
IMG_8858
makan time, di teratak usang kami~~ haha!
IMG_8864
cik abang ni cepat benor makan…aishhh~ ishhh3~
IMG_8880
okeh, nak balik daa…balik ke?
IMG_8884IMG_8883IMG_8882
cun kan? IQ tak ada la sebab IQ ambik~ posisi yang sama…
IMG_8886
IMG_8887
IMG_8888
IMG_8892
gambar yang silih berganti  orangnya….weee~ ambik view sunset la kununnya~
IMG_8901
ambik view terbaek…heee~ singgah jusco, solat dan startnya planning si farah di sini~ ciss!
IMG_8919
lepas tu apa lagi…karok!!
IMG_8921IMG_8922
depa dua orang ni sore memang sedap…siyes tak tipu~~
IMG_8928
pehal la IQ duk mengcangkung macam tu?
IMG_8930
cesss…ada hati jugak nak nyanyi….sore macam katak puru~ adesss~

planning farah yang IQ katakan tu…actually, farah planning dengan din s, buat surprise untuk wanie dan IQ…ingatkan wanie sorang je sebabnya befday wanie kan baru sehari sebelum tu…terang-terang masa tu cakap nak makan kek yang diberi oleh kawan wanie masa terserempak dekat jusco tu…kunun nak makan ramai-ramai la kek tu…rupernye?? cesss~ kat jusco tu la, cakap nak pi berak la hape laaa..rupernya dengan IQ sekali kena…anyway, thanks pada farah dan din s sebab sudi buat semua nih…

IMG_8942IMG_8943 
gambar kiri : cari port kat tasek UTM..tempat common la kan?
gambar kanan : muka cuak + segan orang nak buat sambutan untuk dia…
IMG_8953
jeng jeng jeng…rupernye IQ sekali sambut….thanks! weeeee~~~
IMG_8954
muka excited lagi…macam makan ayam tadi…hahaha!! huuu..terharu sebenarnya~
IMG_8955
then tiup~~~ fuuuuhhhh~~ huuu~
IMG_8963
aummmm~ makan farah…haha!~~
IMG_8966
haha! muka comot! hahahaha!
IMG_8969
alalaala~~ omey omey comot! hahaha!
IMG_8975IMG_8979
gambar kiri : cik abang ni makan feeling habes!! haha!
gambar kanan : suka yer ko farah..suke yer!
IMG_8981
zoom in kek…tak payah secret recipe…yang penting kegembiraan tu! kan?
IMG_9001IMG_9006
muka-muka yang ter’excited state’ hahahhaa!
IMG_9030
ingat quote tu sampai bila-bila tau!

IMG_8870

mesti korang tertanya-tanya kan siapa gerangan jejaka yang kacak lagi bergaya nih…haha! meh sini nak perkenalkan…ini adalah sipolan bin sipolan…hanya dipanggil din S atau din sopan…eh..silap, din subuh….bukan kerana selalu bangun subuh..sebab ayah dia nama subuh…haaa~ tapi bukan dia tak bangun subuh langsung k! kitaorang da lama kenal dia, sejak masuk kelab SRC tu lagi…pendiam, pemalu, penyegan, pelangkung…eh…tu silap…silap silap…haha! easy going denagn dia…dan dia da nak habes pengajian, dan kitaorang amat sangat la sedih…mesti lepas ni tak ley kacau dia lagi… [nampak sangat nakal selalu kacau orang kan? bukan IQ…kawan-kawan IQ je….haha!]

huhuhu~ panjang kan? mesti susah nak load kan? tak per…yang penting…kami happy! weeee~~heeee~ ambik masa dua jam nak siapkan entry ni…perghhh!! campur dengan farah kacau IQ nak tengok gambar dan video plak..haha! untuk video, next entry la IQ letak..tu pun kalau dapat..heeee~

k la…sekian~

*** din, wanie, farah! aku sayang korang….jangan putuskan hubungan kita ini!

You Might Also Like

9 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. waaa..pic lawa...
    nk gak kek tuu
    hahaha

    ReplyDelete
  2. pinjam kamera kwan~ huuu~ meh2...ada lagi kot..kot? heee~~

    ReplyDelete
  3. sedap mkn kfc..lapar terase sudah..

    klu free singgah lah..

    http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/05/owh-lelaki.html

    ReplyDelete
  4. nad~~~ macam kenal je ayat tu...copy paste!! haha!

    dek cik~ tau xpe...ngah lpor gak nih....heee~~

    ReplyDelete
  5. hensem!
    kirim salam yaa.. hehehe..
    iq. jeles ouhh dpt celebrate birthday kwn mcm tue.. jln smpai ke mlm.. wahhhhhhhh..

    ReplyDelete
  6. miszy dian~ hehe~~ okeh~ nti IQ sampaikan~~ hehe...nk hbes sem da...bukan sllu hangout cmtu...hhe

    DD~~ waaa...dd dtg blog IQ!! heee...meh la...tpi da hbes lak..hhaa!!

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers