fIkIrAn MeLaYaNg…dEk LaGu JiWaNg

1:04:00 PM

sebenarnya IQ tengah menyiapkan assignment yang masih lagi berstatus ‘terbengkalai’ dan terpaksa BERHENTI jugak memandangkan terasa KUAT di hati nak mencoret kata-kata di blog IQ nih…

sejam yang lalu, IQ download lagu-lagu jiwang…nak ambik feel zaman muda-muda dulu, yela kan….bosan da dengar lagu terbaru dan terkini yang terlalu kuat dengar bunyi drum dan jugak gitar bassnya…lalu IQ pun download la lagu jiwang memandangkan lagu jiwang semua hilang masa format laptop tahun lepas…[ lupa nak backup file music! habes hilang lagu kesayangan IQ..huhu..cerita lama..]

bila da dengar lagu zaman-zaman muda ni, mula la teringat zaman muda-muda….zaman belajar berjalan bertatih bersama kawan-kawan…zaman mood couple yang melampau…macam-macam mood la yang muncul bila da dengar lagu jiwang nih…siyes! terbayang wajah-wajah yang pernah menjengah dalam hidup IQ tak lama dulu….

bak kata orang, tak baik ungkit kisah lama….bukan nak ungkit, cuma teringat sahaja~~ setiap lagu punya kenangannya tersendiri…kan? macam lagu-lagu jiwang yang ni mengingatkan roomate IQ di zaman matrikulasi yang suka sangat pasang lagu ni masa nak study…kalau roomate IQ tu pasang memang bengang la IQ kan..tapi lama-lama dengar macam best plak, mula la layaann~~

heh! macam-macam…tapi cukup itu yang membuatkan IQ teringat zaman muda-muda…untuk selebihnya? senyum…ingat seketika…sedih plak yang muncul…cukup laa..cukup laa..tak yah ingat!!

apa-apa pun, jadikan semua itu kenangan termanis dalam hidup kita…biar ianya pahit…namun, jadikan ianya manis…sebagai pengubat..macam ubat la kan..pahit, tapi penyembuh sakit~…so? be happy for everything happen…never regret them…

okeh..cukup merapu..sambung buat assignment~

sekian….

IMG_1441

*** lagu-lagu yang terpilih!! Andai Dapat Ku Undur Masa, Akulah Kekasihmu, Bila Cinta DIdusta, Cinta Pantai Merdeka, Permaisuri, Kain Putih Cinta, Salam Sejahtera, Taman Astakona dan jugak…..Tanpa dari sixth sense…heh! tu bukan lagu jiwang…layan jer!

***siyes jiwang!!

You Might Also Like

5 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. haha,sedap dengar lagu jiwang,
    tengok tengok assignment tertulis lyric lagu jiwang pulaaaak

    ReplyDelete
  2. hahaha! mne tau nih~~ aiyoookk~~ kantoi~ seb baek eseimen byk kre2

    ReplyDelete
  3. iq..
    dpt kaa wat tuto ari tu?
    klu nda, dian tlg design kn blog iq? :)

    ReplyDelete
  4. huhu~~ xpela dian..xjdi wat la...heeee~

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers