cOnTeSt SeUnIk NaMaKu

1:16:00 PM

ok~ akhirnya IQ buat jugak entry dari ditag oleh Qaimatul…huhu..sorry ye sayang..baru buat nih….okeh..malas nak membebel tanpa arah lagi..jom layan dulu~

klik banner contest untuk menyertai contest ini!

DSC01552

nama IQ yang sebenar adalah…

IZYAN BALQIS bt. ABDUL WAHAB

kenapa IQ rasa nama sebenar IQ tu unik/istimewa??

sebab nama tu abah IQ yang bagi…bermaksud Izyan = Perhiasan dan Balqis = Permaisuri/Puteri…masa IQ kecik, IQ malu dengan nama IQ..sebabnya IQ rasa nama IQ pelik! setiap kali menjelang sesi persekolahan yang baru..mesti cikgu-cikgu IQ panggil nama IQ tergagap-gagap…salah sebut pun ada!! dari izyan jadi azean! azean tu tak elok sebenar maksudnya…so..IQ agak geram kalau orang salah sebut nama IQ..walaupun malu nama pelik, tapi IQ tetap geram bila nama IQ tak disebut dengan betul!

ada suatu ketika zaman skolah rendah, masa tu IQ nak ambik exam PTS…korang tau apa tu PTS? Penilaian Tahap Satu..alaa..yang boleh lompat terus ke darjah 5 kalau pass exam tu..haaa~ masa nak ambik exam tu, ada la sorang cikgu yang mengawas kat situ datang check nama dan no.surat beranak IQ..dier pun berkata, “nama Izyan ni selalunya lelaki, pelik jugak ek ada budak perempuan guna nama nih” huh? malu lagi laaa IQ masa tuh..baru darjah 3 tapi tahap pemalu tuuuu..haihh~~ budak baik..bese laa..haha!

camtu la kesah nama IQ..tapi sekarang IQ berbangga dengan nama IQ..sebab bila IQ sebut nama IQ atau pun ada orang terpandang kad matrik IQ, mesti diaorang cakap “waa..sedapnya nama dia” atau pun “ canteknya nama, sesuai dengan orangnya” hehehe..sapa tak bangga kan bila orang cakap camtu..kikikiki~~

selalu kawan-kawan panggil Izyan, tak pun Izyan tak pun Izyan..haha! IQ tak biasa orang panggil IQ dengan nama laen..family panggil Achik sebab anak ketiga…kalau yang gedik tu, sengaja la panggil IQ dengan nama Balqis..dorang cakap nama tu ayu! hohoho~ budak-budak kelas sekarang plak panggil Babal..naseb baek tak bebal..haihh~~ nama manja IQ yang direka khas oleh seorang rakan sekelas..TQ inana..huhu~. Iez pernah jugak digunakan dan Qis hanya untuk yang tercinta guna..kikiki~~~

nama samaran IQ nih plak korang tau kan dari mana datangnya? tak tau? cari sendiri! haha..ok~  nanti penat lak orang nak baca kesah nama samaran IQ nih plak..ok~..

IQ mau tag..nisa, uzair, renex

hehehe..sila buat kalau ada kelapangan!

sekian~ see ya!

*** lagu dalam blog terpakse dibuang demi traffic…huhu~~

You Might Also Like

7 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. salam..hai IQ! thanks ek join contest zie ^^ selamat berkenalan ek.. Gud luck tau!

    ReplyDelete
  2. hye.zie~~ hehe..thanks! selamat berkenalan~~ hehe

    ReplyDelete
  3. smoga menang :)
    ada jugak blogger tag kite,tapi rasanya nama kite tak unik, sedap je...hehe so segan nk join.

    ReplyDelete
  4. hye IQ,da dpt join ek....
    gud luck ya~~ =)))

    ReplyDelete
  5. awak memng unik,.seunik namama mu,.hehe

    ReplyDelete
  6. syaza~~ nama kamoo unik laa..siyes!

    qaifa~ hehe..da dpat join..ari tu xley bukak..huhu...

    az~~ hehe..thanks syg...join la jugak..nme kamoo cntek jugaakk!

    soly~ tq2!! jomla join jugak!

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers