AmBiK gAmBaR dEnGaN aRtIs kEnA bAyAr???

11:00:00 PM

waaahh~~ ini topik mau bikin gempak industri media tanah air nih…~~ tapi seriously…IQ memang betul-betul terkejut kerana perkara ini memang betul-betul berlaku! terkedu? ini kisah benar! bukan cerita rekaan ok!

baru jap tadi IQ tepon adik IQ yang perempuan tu..saja nak tanya buat apa kan…so, as expected..ngah membuta, masih awal tapi da tidur~~ ok! tidur sebab kepenatan…penat sebab apa? IQ pun tertanya-tanya…oohh~~ rupanya family IQ terjah karnival jom heboh yang julung kalinya diadakan di terengganu~ sebelum ni terengganu hanya membenarkan untuk adakan perkampungan hadhari dan jugak sua rasa sahaja…sekarang da boleh adakan jom heboh ek? ok~ fine~ really don’t mind it sebab IQ da pernah pergi ke karnival tu sejak first karnival diadakan di kuantan pada tahun 2002 lagi..tak heran..

gambar sumber google

nak dijadikan cerita hot storynya bila adik IQ ni nak bergambar dengan artis..so, bila nak ambik gambar dengan artis kat situ, kena bayar!! whaatt??? kena bayar?? what the what man?? perlukah berbayar? sebelum ni, selama 9 tahun karnival tu didakan tak ada plak bayaran yang dikenakan kan? explanation dari adik IQ…pihak mereka mahu mengutip derma..kononnya duit yang dikutip sebagai bayaran untuk pengambilan gambar, akan disumbangkan sebagai derma…derma? derma untuk apakah? adik IQ pun tak ingat derma tu untuk apa…[budak nih pun satu, bukan nak ingat derma untuk apa..] haihh~~

apa pendapat korang? nak ambik gambar dengan artis kesayangan kita pun nak kena bayar? perlu ke? kalau berniat untuk derma, biarlah niat untuk derma tu betul..niat seikhlasnya…ni, kalau nak ambik gambar, nak kena bayar kononnya untuk derma, agak-agak korang la kan, orang yang derma tu, hati dia berpuas hati tak? mesti tak kan? sebab fokus dia nak bergambar dengan artis kesayangan dia, bukan nak menderma…niat da salah, duit derma pun tak dapat keberkatan…ye tak?? IQ tak pandai nak berbicara pasal agama..tapi cukup untuk peringatan diri yang boleh memperingatkan orang lain….

bayangkan..
seorang artis = RM2
10 artis?
200 orang nak bergambar dengan seorang artis??

gambar sumber google~

so…kalau korang jumpa artis kesayangan korang kat luar la kan, ada ke artis tu nak mintak bayaran untuk ambik gambar bersama? mesti tak kan? so..better tak payah pergi karnival tu, jumpa je artis tu kat mana-mana…senang! habes cerita~~tak kena bayar…gambar dengan artis pun dapat…

baik ambik gambar dengan artis camni, tak kena bayar…happy je macam adik tu..kan3??

itu semua pendapat IQ…pendapat korang plak camne? tinggalkan komen korang di sini…boleh kita bertukar pendapat~

sekian sahaja dari IQ…

see ya!

***esok ada kenduri kawen senior IQ di utm..nak bergambar sakan..tak perlu bayar! photographer free! sebab semua da ada DSLR sendiri! so..possing je la esok! weee~~

You Might Also Like

4 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. wah,baek derma kat aku yang sengkek ni kan?
    keh3

    ReplyDelete
  2. haha..aku lgi sengkek~~ko steady ag~~..duit nuff da naek kn?? haha!

    ReplyDelete
  3. wohooo... xpenah g jom heboh tu..
    bru tau nk bergambar kne bayar

    ReplyDelete
  4. dulu tak kna byar..skrg da kena bayar~~ huhu~

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers