MaTrIkUlAsI

10:02:00 AM

aku bukan mahu berkata soal gaya pembelajaran di matrikulasi sekarang atau apa yang bersangkut paut mengenai matrix nih…aku cuma mahu mengimbau kembali kenangan aku di sana…tetiba teringatkan kisah silam..rindu plak rasenye…

untuk matrikulasi, aku telah memilih matrix changlun kedah untuk tempat pengajian aku…perghh~ ayat bapak skema seyhh~ok2… di kmk atau orang panggil kemek…aku ambik program dua tahun…yakni bermula tahun 2007-2009…kenapa dua tahun?? sebab aku tak pandai macam korang laa…aku kurang cerdik sket…sooo, aku ambik la program dua tahun ni..bukan aku tak nak pergi ke program-program yang aku dapat lepas tu tapi aku malas nak berpindah randah mengangkut barang yang berat yang ntah pape aku bawak dari rumah tuu…da2..merapu plak aku nih…

zaman matrik adalah zaman kegelapan aku…kenapa? aku tak punya ramai kawan seperti aku di zaman universiti nih…well, tahun pertama aku di matrix agak bercelaru…ntah la…susah diungkapkan tapi memang aku tak enjoy tahun pertama aku di sana…walaupun orang cakap Program Dua Tahun itu mudah tapi ntah kenapa aku ni terlampau lembab untuk memahami subjek-subjek basic sains yang diajarkan..bila da sampai hujung sem baru la tergedik-gedik faham apa yang lecturer ajar..dan masa tu la baru ternonong cari lecturer…sebab da faham sket-sket kan..baru cari lecturer…kalu tak faham langsung, haram nak jumpa lecturer nih, malu sebab tak faham!

tahun kedua aku bermakna sebab aku ada ramai kenalan..well, kebanyakan kenalan yang sama tapi mostly memang aku lebih serasi dengan mereka yang berusia muda dari aku…rakan sekelas aku mula ada yang muda setahun..dulu time-time skolah mana ada berlainan umur berada satu kelas melainkan dia tu lompat katak kan? soo, bila aku bergaul dengan diaorang-diaorang yang muda ni aku berasa lebih muda dan lebih mesra…ngee~~ terjalinlah hubungan sejenis yang dipanggil tutormate dan sebagainya…

tahun kedua aku menjadi begitu aktif apabila mula bergiat cerdas dan cergas! baru la nak turun padang maen basketball dengan kawan-kawan..apa?? tak caya aku maen basketball?? kueng asam! tak caya tengok la gambar kat bawah nanti…aku pakar sumbat bola dalam ranjang ok! opss~ ayat aku terlebey ke? tapi asenye da betol da tu…kan??

aku rindu zaman matrix aku..bila aku teringat, aku jadi senyum sendirian..ntah kenapa..sejak dua menjak nih…aku jadi teringat plak pada KOLEJ MATRIKULASI KEDAH, changlun kedah tuu…awat ek? haihhh~~ rindu sangat la tuu..rindu pada bangunannya..lecturernye..studentnye…alahai~~ perasaan oh perasaan…kenapa kau maenkan hati aku begini…

okeh, da tak mahu bercerita panjang..mau setop di sini…pada sesiapa yang pernah belajar di matrikulasi, apakah perasaan anda sekarang? mesti rindu bukan? same la kita….kita dalam star cruise yang sama…ok..

sebelum beredar, saksikan gambar aku yang tak comel zaman matrik…[ rela plak aku nak tunjuk gambar paling hodoh kat blog nih kan..tak per..aku sedar diri aku..kikiki~~]

see ya!

DSC00140

haa! tu aku la tuu..percayalah aku bermain basketball!!!! walaupun aku pendek! iyaahh~~~

1_461084392l

rumate tahun pertama~

DSC01451

rumate aku tahun kedua…

DSC00707

gang aku mase tahu kedua..mish them laa…

DSC01154

musim bunga sakura di kmk~ rindunya waktu itu..terlampau cantek!!

 

*** kenangan itu berharga bukan? so…hargainya!

You Might Also Like

5 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. saya pon kmk gak...masuk 2007..hehe

    ReplyDelete
  2. eh sebilik dgn nurul ain ea tu? wah kwnku juge

    ReplyDelete
  3. miss yop~ waaa...kmk jugak yer..msti pst kan..hehe...

    aesya~ waaa..tak sangka dunia nih kecik je kan..krem slam dengan ain yer!

    ReplyDelete
  4. emmm...da knl baiti x??? rasa mcm pnh knl pdt yg nama nye baiti...tp xtau kat mana knl...haha

    ReplyDelete
  5. knal kot....macma oenah ingat tapi asenye baiti tu ambik hayat kan?

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers