BeRkOnVoI kE BeNtOnG

11:39:00 PM

hye...rindu nak posting entri...12 jun yang lepas xdapat nak post ape2 entri bcoz aku dan satu family besar aku meng'anta' rombongan utk majlis resepsi di bentong pahang...kitaorang bertolak pada pukul 6:30 pagi dari dungun, terengganu..utk sampai di bentong pada waktu yang ditetapkn, kena la bertolak awal..kn3...

ni masa menunggu ayah ngah aku yang ketinggalan di belakang...di exit temerloh LPT

sampai di perkarangan rumah pengantin lelaki lam pukul 11:15 pagi..aku kena menyiapkan kakak aku yang sulung tu memandangkan tiada mak andam yang menyiapkan dier..so..aku sebagai PA sepenuh masa memakai, mengandam kakak aku nih..tapi bab make up je aku xbuat bcoz aku kurang pengetahuan bab2 make up nih..sket2 bley..tapi bukan utk pengantin...excuse!

hehehe..sesi bergambar sebelom majlis...we are gorgeous...(only her..aku plak menggedix!)

masenye da tiba...aku mengiringi kedua2 pengantin..selaku pengapit rasmi sejak majlis di kampung aku lagi..haha...sambutan di pahang memang meriah!!! aku salute sangat kt orang pahang sebab mengadakan majlis yang begitu meriah! sampai aku sendiri terasa auranye..kakaka...adat orang pahang mesti ada bersanding jugak...tapi di terengganu lain...menantu kena berada di samping mak mertua sepanjang majlis..berbeza kan...itu la adat melayu mengikut negeri...aku?? layan jeee...umi aku sendiri pown orang pahang..so...xde masalah dalam memahami budaya orang luar..cume ada segelintir sedara mara aku yang masih keliru dengan budaya itu..lain negeri..lain adat maa...kan3??

bersanding..ngeh3..itu aku...sebelah itu...haha..(saje nak interprem)

majlis pown selesai..alhamdulillah..semuanye selamat..dan along (kakak aku) di situ..ngeh3...bye2 along..will mish damn much!! huhuhu...haha..rancangan kitaorang habes kenduri nak naik genting..alang2 da dekat kan3...pastu mule la aku show off depan along..haha..tapi malang xberbau...kereta abah plak yang buat hal...temperature kreta tetiber je nak naik...masa kat masjid tu..memang da naik sket...tapi buat derk je...tu pn abah da takot..yelaaaa..nak naik genting mane bley temperature naik...haru nanti jadinye...then, bertolak...elok je xsampai setengah jam bertolak..emergency stop tetiber bile tengok meter naik ke paras yang da merah menyala tuh!!! aku sendiri nampak..bahaa giler..then, sume terpakse berhenti..hampir sejam stuck kat situ...abg ipar dan along pun datang jugak..maslah yang dihidapi adlah ada sumthin bocor mnyebabkan air kering..enjin xpanas pown..macam2..xjadi pergi genting..dan adik aku redha je..haha..along plak cakap aku kena tulah dier coz perli dier jap tdi..well, along nih xley diperli kat dier..trus kena tulah..sihh3..naseb2..

abah yang kepeningan...

dan..habes..hehehe..cukup2 la tuh..kang bosan lak korang bace entri aku nih....kan3...kat bawah nih ada satu gambar yang jadi fevret aku...suke sangat tengok gambar nih..sooo sweet...pasangan bahagia...tahniah along dan abg long..moge berbahagia ke akhirnye... amin!!!.. ngeee~~~

the best picture ever

You Might Also Like

2 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. slamat pengantin baru moga bahagia membawa ke syurga

    weh dah dekat ke cemomoi ngapa tak singgoh dulu

    ReplyDelete
  2. mmg dkat felda chemomoi pn...hee..abg ipar asal sne...

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers